Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

3ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΜΙΣΕΛ ΜΠΡΕΑΛ 2017

Ο ΑΠΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΓΙΑ 3Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ 10ΧΛΜ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΠΙ ΑΣΦΑΛΤΙΝΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΜΙΣΕΛ ΜΠΡΕΑΛ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.
Ο σημαντικός αγώνας Δρόμου έλαμψε και φέτος με οργανωτική επιτυχία στην Ιστορική Πόλη του Μαραθώνα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017!  Οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες είχαν την ευκαιρία να τρέξουν μια ασφάλτινη διαδρομή, επίπεδη με μηδενικό βαθμό δυσκολίας μετρημένη, σηματοδοτημένη ανά χλμ  και πιστοποιημένη από Διεθνή μετρητή, με ηλεκτρονική χρονομέτρηση διασχίζοντας το βορεινό κομμάτι της πεδιάδος του Μαραθώνα στην περιοχή του Σχοινιά περνώντας και από τη Μακαρία Πηγή αναγνωρισμένο σημείο της Ιστορικής διεξαγωγής της Μάχης του Μαραθώνα.
Ο Γ.Γραμματέας του Α.Π.Σ Μιλτιάδη ΜΑραθώνος και
Πρωην Δήμαρχος Μαραθώνος κος Σπ.Ζαγάρης
στην εκκίνηση του 3ου αγώνα Μισέλ Μπρεάλ.
«Το Τρόπαιον Μισέλ Μπρεάλ» είναι ένας αγώνας Μνήμης, αγώνας Τιμής καθώς και χειρονομία διεθνούς ευγνωμοσύνης από τους πολίτες και τους αθλητές του Μαραθώνα και όσων νοιώθουν Μαραθωνοδρόμοι και δρομείς στον Εμπνευστή της ιδέας του Μαραθωνίου Δρόμου. Με την αθλητική διοργάνωση αυτή επιθυμούμε να αποδώσουμε την ελάχιστη ευγνωμοσύνη για έναν μεγάλο πνευματικό άνθρωπο που δεν ετιμήθη ποτέ από τις τάξεις των Δρομέων και άλλων επίσημων φορέων και που σε αυτόν οφείλεται το γεγονός ότι οι Μαραθωνοδρόμοι ανά τον κόσμο τρέχουν σε περισσότερους από 3.000 Μαραθώνιους αναγνωρισμένους διεθνώς σε όλες τις Ηπείρους. Ο σημαντικός αυτός αγώνας 10 χλμ. «Τρόπαιον Νίκης Μισέλ Μπρεάλ» πραγματοποιείται στην εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου στην Πόλη του Μαραθώνα μόλις 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, με σημείο εκκίνησης την αφετηρία του Αυθεντικού Μαραθωνίου στο Ολυμπιακό Προθερμαντήριο /Εθνικό Στάδιο του Μαραθώνα. Πέρα του αγώνα Μνήμης επιδιώκουμε ο συγκεκριμένος αγώνας να προσελκύσει εκτός από Έλληνες και καταξιωμένους διεθνείς δρομείς, αλλά και να αποτελέσει-όπως έχουμε εκδηλώσει την επιθυμία μας από έτη τώρα-και το εθνικό πρωτάθλημα 10χλμ επί ανοιχτής ασφάλτινης οδού αντάξιο άλλων μεγάλων αγώνων απόστασης 10χλμ. του εξωτερικού.Ήταν χαρά μας να δούμε 250 δρομείς να στέκονται στο σημείο της αφετηρίας διαλαλώντας με το πιο περίτρανο τρόπο ότι η Ιστορία είναι εδώ, ότι δεν ξεχνούμε τους ευεργέτες μας και ότι ο Μαραθώνας είναι ένα ζωντανό διεθνές αθλητικό κύτταρο καταξιωμένο στις καρδιές όλων των Μαραθωνοδρόμων του κόσμου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου