Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΡΜΟΖΟΥΣΑ ΤΙΜΗ ΣΕ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!



Στα πλαίσια της ετήσιας διεξαγωγής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Δρόμου που πραγματοποιείται στην πόλη μας κάθε χρόνο και στην προσπάθεια μεταλαμπάδευσης και διάδοσης του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες, θα προτείναμε τη ανέγερση Ιστορικού μνημείου με τη δημιουργία και εγκατάσταση αγάλματος του ΕΜΠΝΕΥΣΤΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΙΛΛΕΛΗΝΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΤΗ ΓΑΛΛΟΥ MICHEL BREAL στην αφετηρία του ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ –Στο σημείο της εκκίνησης.
ΦΩΤΟ.MICHEL BREAL
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως Η Ιστορική αυτή φυσιογνωμία συνέβαλλε στα μέγιστα στην επαναπροβολή και επανεστίαση στον Παγκόσμιο Χάρτη του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ με την σύλληψη της μοναδικής του Ιδέας.
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ οφείλει πολλά σε αυτόν το σημαντικό άντρα που έβαλε ξανά την πόλη του Μαραθώνα στο παγκόσμιο προσκήνιο έπειτα από 2400 χρόνια , με την πρόταση του προς το Βαρώνο Πιερ Ντε Κουμπερτέν για τη διεξαγωγή ενός αγώνα που θα τιμά τον οπλίτη Φειδιππίδη εις ανάμνηση της μεγάλης Ιστορικής Μάχης του Μαραθώνα.

Είναι πέρα από αναγκαίο το γεγονός πως θα πρέπει όλοι οι Μαραθωνοδρόμοι ανα τον κόσμο να γνωρίζουν και να αναγωρίζουν το όνομα του ΜΙΣΕΛ ΜΠΡΕΑΛ και για ποιο λόγο κάνουν αυτόν τον αγώνα! Είναι η ελάχιστη τιμή η ανέγερση αγάλματος στην αφετηρία του σημαντικού αυτού Γάλλου Ελληνιστή και οφείλουμε να μην τον ξεχνάμε! Η Ιστορική αφετηρία που κάθε χρόνο στις αρχές Νοέμβρη χιλιάδες Μαραθωνοδρόμοι συγκεντρώνονται για να πραγματοποιήσουν ένα όνειρο ζωής από όλο τον κόσμο και να ποτίσουν φόρο τιμής σε μία μοναδική διαδρομή αυτή της Αυθεντικής, έτσι και αυτό το μοναδικό Μνημείο-άγαλμα θα πρέπει να έχει και την αρμόζουσα αξία που του αναλογεί. Με τον τρόπο αυτό νομίζω ότι πετυχαίνουμε δυο πράγματα, πρώτον το να κρατάμε ζωντανή την αρχαία Ιστορία και παράδοση μας και από την άλλη δεν ξεχνούμε έναν μεγάλο Γάλλο ευεργέτη για τον τόπο μας.  Και όπως βέβαια καταλαβαίνετε από τα παραπάνω ένα τέτοιο γεγονός είναι σημαντικό από πολλές απόψεις μια που εστιάζει πάντοτε στο διαχρονική φράση «Ελλάς-Γαλλία Συμμαχία», ανανεώνοντας τους συνδέσμους με τη φίλη χώρα και εμπνέοντας στο αεναές μελλοντικές γενιές αθλητών και τουριστών. Από πλευράς μας δεν έχουμε να υποδείξουμε κάποιον καλλιτέχνη που θα αναλάβει το έργο αυτό αλλά μόνο να το προτείνουμε ως ιδέα υλοποίησης. Ο Ιστορικός Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ θα ήθελε να σας ότι θα σταθεί αρωγός σε οτιδήποτε χρειαστεί ώστε αυτό το έργο να γίνει πραγματικότητα-θεωρουμε δε σημαντικό να σταθεί Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ και το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ αρωγοί στην πραγματοποίηση αυτού του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου